Tyvärr befinner vi oss i en situation nu där det ser ut som att vi går mot en lågkonjunktur. som tur är, finns det alltid pengar att spara när det kommer till bilen. Här följer några viktiga tips:

 1. Åk inte runt med för lite luft i däcken. för lite luft gör att bilen rullar tyngre och drar mer bensin. Pumpa i lite extra nästa gång du är vid macken
 2. Ta bort tackräcke/takbox, och lasta ur bilen på onödiga saker. Minskat luftmotstånd, och minskad vikt, ger lägre bränsleförbrukning.
 3. Byt luftfilter. Ett smutsigt luftfilter täpper till motorn och gör att bilen drar mer bensin.
 4. Jämför och byt försäkringsbolag. Det finns många tusenlappar att spara på att jämföra & byta försäkringsbolag. Det finns en uppsjö med försäkringsbolag och man behöver verkligen inte ha en märkesförsäkring, det är ett fint namn på samma produkt till ett högre pris. Ps. försäkringsbolag höjer ofta premien efter första året, rätt så markant, så ha för vana att byta försäkring varje år.
 5. Det behöver inte alltid vara en märkesverkstad. Stöd den lilla aktören i “byn”, eller åtminstone låt dem hjälpa till varannan gång, och märkesverkstan den andra. Du kommer spara en massa pengar på det också.
 6. Köp servicedelar i bulk.
 7. Planera körningen, kör mjukare och höj blicken.
 8. Jämför bensinbolagen. jämför & skaffa det kreditkort som passar dig bäst
 9. Motorvärmare. En kall motor drar mer bränsle tills den värms upp.
 10. Undvik onödiga kortkörningar. Varje gång du behöver kallstarta motorn dras mycket soppa i onödan.
 11. Serva motorn. Se till att oljan är ny, att du har nya tändstift och väljusterad tändning.
 12. Ställ av bilen om du inte ska använda den på mer än en månad.